FOTO: null

Svađe bijeljinskih političara dobijaju na intenzitetu. Nakon gubitka skupštinske većine i svog čovjeka za finansije, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić očekuje opstrukcije u radu, ali ga, tvrdi, to ne plaši.

“Ne mogu oni blokirati. Prvo, budžet je usvojen, plan investicija je usvojen. Sve ugovore i sve javne nabavke, sve radi gradonačelnik i služba koju ja odredim i nadležnosti i ovlaštenja ja dajem svakom od njih”, istakao je Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine (SDS).

Donedavni Mićićev partner, a sada ljuti protivnik, predsjednik skupštine Dragan Đurđević tvrdi da je sada samo gradonačelnik izvor problema. Nakon poraza, kaže, bespotrebno sam sebi podiže cijenu.

“Skupština grada ne može nikoga da opstruiše. Skupština grada je organ koji ima veći legalitet i legitimitet nego što će ga imati gradonačelnik”, naglasio je Dragan Đurđević, predsjednik Skupštine grada Bijeljine (SRS).

Dok Mićić uvjerava da je cilj novoformirane većine slabljenje semberske privrede, u SNSD-u tvrde da gradonačelnika najviše boli smjena načelnika za finansije. Uvjeravaju da više neće biti plaćanja po stranačkim aršinima.

“Mi nećemo više dozvoliti da se više vrše selektivne isplate po bilo kom osnovu. Isplate moraju da se rade po prioritetu, po načinu dospijeća, po rokovima dospijeća. Nema više isplata. Ako gradonačelnik misli da će mu u tom smislu biti opstrukcija, svakako da hoće”, tvrdi Nedeljko Ćorić, predsjednik GO SNSD-a Bijeljina.

Bjeljinci uglavnom zbunjeni novonastalom situacijom. Svjesni su da u izbornoj godini još svašta mogu očekivati.

Smjene u gradskoj upravi tek slijede, najavljuju iz bijeljinskog SNSD-a. Pokrenuli su inicijativu za smjenu načelnika još četiri odjeljenja – za društvene djelatnosti, privredu i poljoprivredu, boračko-invalidsku zaštitu i stambeno-komunalne poslove.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )