FOTO: InfoBijeljina

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po pretežno suvim kolovozima, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona.

Vozačima iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske savjetuju maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu trenutnom stanju i uslovima na putu.
 
Zbog radova na dionici regionalnog puta Jezero - Šipovo najavljena je potpuna obustava saobraćaja sutra i u petak, 23. jula od 7.00 do 18.00 časova.
 
Saobraćaj će se u tom periodu odvijati alternativnim pravcem Šipovo - Gerzovo - Baraći - Mrkonjić Grad.
 
Zbog radova na uređenju puta Bijeljina - Brčko od 7.00 do 17.00 časova saobraćaj će se odvijati naizmjenično.
 
Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta, na lokalitetu mjesta Vojkovići, u Ulici Druge Sarajevske brigade - Krupac /Ulica Ravnogorska/, u vremenu od 8.15 do 15.00 časova povremene su obustave saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.
 
Zbog rekonstrukcije dionice regionalnog puta Tedin Han - granica Republike Srpske/FBiH /Križ/ izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.
 
Zbog radova na izgradnji mini hidroelektrane izmijenjen je saobraćaj i postavljena je privremena signalizacija na dionici magistralnog puta Kotor Varoš - Obodnik.
 
Zbog izvođenja radova u tunelima "Čemerno" na putu Brod na Drini dva - Vrba, "Čeljigovići", na putu Lapišnica - LJubogošta i "Stambolčić" na putu Pale -Podgrab, izmijenjen je režim saobraćaja.
 
Zbog radova, izmijenjen je režim saobraćaja i postavljena je privremena saobraćajna siginalizacija na dionici magistralnog puta Derventa - Derventa /Žirovina/, u dužini od 1,55 kilometara.
 
U toku su radovi na dionici magistralnog puta Klašnice jedan - Gornja Vijaka jedan, zbog čega su na snazi izmjene u odvijanju saobraćaja.
 
Zbog radova na sanaciji klizišta na dionici magistralnog puta Dobro Polje - Miljevina izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.
 
Zbog radova u tunelu "Ugar" na dionici magistralnog puta Crna Rijeka - granica Republike Srpske /Ugar/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.
 
U toku su radovi na dionici magistralnog puta Rudanka - Doboj, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja na spoju tog puta i prilaznog puta prema petlji Rudanka, na autoputu "9. januar".
 
Zbog radova na dionici regionalnog puta Jezero - Šipovo, saobraćaj će biti povremeno obustavljan u vremenu od 7.00 do 17.00 časova, po potrebi, u trajanju do jedan čas.
 
Zbog izgradnje kružne raskrsnice, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na spoju dionica magistralnih puteva Doboj - Doboj /Poljice/ i Rudanka - Doboj.
 
Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini - granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.
 
Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica - Gradiška, na dionici Mrakovica - Podgradci, dok se zbog odrona, na dionici Kozarac - Mrakovica saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.
 
Zbog radova na raskrsnici dionice magistralnog puta Ivanjska - Šargovac i lokalnog puta Zalužani - Dragočaj u naselju Ramići, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.
 
Vozačima iz AMS savjetuju da voze opreznije i poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.
 
Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod-Odžak u mjestu Klakar Donji) u vremenu od 8.00 do 15.00 časova radnim danima povremene su obustave saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.
 
Zbog deminerskih radova na dionici regionalnog puta Derventa - Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, u vremenu od 8.15 do 15.05 časova radnim danima, povremene su obustave saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.
 
Na regionalnom putu Čajniče - Miljeno u mjestu Luke, zbog aktiviranja klizišta, saobraćaj se odvija oteženo, jednom trakom.
 
Na dionici regionalnog puta Stari Majdan - Lamovita, zbog radova, najavljene su izmjene u odvijanju saobraćaja.
 
Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.
 
Na dionicama puteva međuentitetska linija FBiH/Republike Srpske Stanić Rijeka - Doboj - Derventa - granični prelaz Brod i Prijedor - granični prelaz Gradina kreće se prevoz vangabaritnog tereta, pa vozačima iz AMS skreću pažnju da voze opreznije i da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.
 
Na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje - Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza.
 
Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona, na nadvožnjaku na dionici magistralnog puta Klašnice dva- Šargovac u mjestu Trn.
 
U toku je republička kampanja "Lako je brzinu smanjiti", s ciljem smanjenja broja vozača koji ne poštuju ograničenje brzine na putevima u Republici Srpskoj.
 
Policijska uprava Banjaluka, AMS Republike Srpske sa Auto-moto društvom "Banjaluka" i moto klub "Strašljen" danas od 18.30 do 20 časova organizuju svečani defile motociklista ulicama najvećeg grada Srpske i druženje sa Banjalučanima na Trgu Krajine.
 
U defileu će učestvovati 50 motociklista iz ovog kluba sa policijskom pratnjom, koji će u 19.00 časova parkirati svoje dvotočkaše na Trgu Krajine i sa radnicima AMD "Banjluka" dijeliti saobraćajno-obrazovne materijale i magnete sa preventivnim porukama.
 
Na području FBiH, zbog radova na mostu na dionici auto-puta Sarajevo sjever - Podlugovi, saobraćaj se odvija dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova, dok se zbog rekonstrukcije silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, saobraćaj odvija usporeno, jednom trakom.
 
U toku su radovi u tunelu "Crnaja" na putu Konjic - Jablanica, zbog čega se u vremenu od 20.00 do 5.00 časova saobraćaj odvija jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.
 
Na putu Tuzla - Kalesija, zbog radova u tunelu "Čaklovići", saobraćaj se obustavlja od 22.00 do 6.00 časova i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava.
 
Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Srebrenik - Orašje i Stolac - Hutovo.
 
Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.
Granični prelazi Gabela - Gabela Polje jedan, Kozarska Dubica - Hrvatska Dubica, Vaganj - Bili Brig, Hadžin Potok - Bogovolja, Orahov Do - Slano i Duži -Imotica otvoreni su kao međunarodni granični prelazi.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )