FOTO: sajam.rs

Akademik Dušan Kovačević otvoriće sutra 65. Međunarodni beogradski sajam knjiga na kojem će se predstaviti 400 izlagača, među kojim i izdavači iz Republike Srpske.

Otvaranju sajma prisustvovaće ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić, koja će potom sa ministrom kulture i informisanja Srbije Majom Gojković posjetiti štand Republike Srpske.
 
U okviru sajma Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture Srpske, organizuje 12. reprezentativni nastup Republike Srpske pod nazivom: “Čitajmo zajedno – ćirilicom”.
 
Slogan ovogodišnjeg sajma je “Povratak napisanih”, a počasni gost je Rumunija.
 
Na otvaranju manifestacije učesnike i posjetioce će pozdraviti rumunski pisac Mirča Dinesku u ime počasnog gosta sajma.

Najpoznatiji gost Sajma knjiga, kako su ranije najavili organizatori, biće francuski pisac Patrik Beson, a ovogodišnji program koncipiran je u sedam cjelina.
 
U okviru programskog ciklusa “Vrijeme pamćenja”, povodom godišnjica rođenja Ive Andrića, Borislava Pekića i Vaska Pope, razgovaraće se o autoritetu književne kritike i priređivanju kritičkih izdanja.
 
Ciklus “Misliti o knjizi” posvećen je gorućim temama na književnoj i izdavačkoj sceni, “O umjetnosti i kulturi” kapitalnim izdanjima, a “Poštovana djeco” – piscima za djecu.
 
Ciklus “Pišem, dakle postojim” predstaviće domaće i strane pisce, a u programskoj cjelini “Dijalozi” književnici će razmjenjivati mišljenja o književnosti i umjetnosti.
 
Na izložbenom prostoru u tri hale biće predstavljeno oko 400 izlagača iz zemlje i inostranstva.

Osim Rumunije, kao zemlje počasnog gosta, učestvuju izdavači iz Crne Gore, Hrvatske, BiH, Italije, Mađarske, Nemačke, Rusije, Kine, Švajcarske, Egipta, Indije i Poljske.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )