FOTO: InfoBijeljina

U Bijeljini će sutra biti održana "Savska regata 2019" na trasi dugoj 25 kilometara.

Regata će startovati u 10.00 časova na skelskom prelazu "Subotište" u Crnjelovu. 

Sekretar gradske Turističke organizacije Vladimir Sofrenić najavio je ranije da tokom plovidbe ove godine neće biti odmora u Ostojićevu, nego će se direktno ploviti na cilj do Rače, gdje će biti organizovano druženje za učesnike. 

Sofrenić je dodao da očekuje da svi učesnici poštuju pravila ponašanja na vodi, prvenstveno da ne glisiraju čamcima, jer jedino na taj način neće dovesti u pitanje svoju i bezbjednost drugih učesnika regate. 

"Sa predstavnicima Granične službe dogovoreno je da jedan njihov čamac ide na početku regate, a jedan na začelju i oni će voditi računa da plovila idu u jednoj grupi i organizovano. Za čamce koji ostanu iza ili odu ispred kolone, smatraće se da više nisu učesnici manifestacije", napomenuo je Sofrenić. 

Organizator ove regate, koja će biti održana u okviru "Pantelinskih dana 2019", kao i ranijih godina je bijeljinska Turistička organizacija, a pokrovitelj Gradska uprava. 

Prošle godine učestvovalo je oko 300 plovila, a ove godine organizatori očekuju da taj broj bude veći ili isti.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )