FOTO: InfoBijeljina

BIJELJINA - U Bijeljini će sutra, zbog velikog interesovanja publike, Dramski klub "Virus" Gimnazije "Filip Višnjić" izvesti predstavu "Lajanje na zvezde", po motivima romana Milovana Vitezovića.

Profesorica Valentina Vidaković kaže da je Dramski klub ovu predstavu izveo premijerno 15. maja, povodom 100 godina gimnazije. 

"Prethodnih godina smo se bavili različitim društvenim problemima, jer pozorišnu scenu, prije svega, vidimo kao mjesto sa kojeg se glasno i jasno govori o svim problemima koji dotiču mlade. Bavili smo se položajem manjinskih grupa, razvodom roditelja sagledanim kroz prizmu djeteta, kritikom obrazovnog sistema", rekla je Srni Vidakovićeva. 

Ona dodaje da je ove godine želja dramskog kluba bila da proslavi ljepotu gimazijskog života. 

"Izmjestili smo radnju u jedan, čini mi se, ljepši i romantičniji period. Dočarali smo ga scenografijom, kostimima i muzikom", navela je Vidakovićeva. 

Prema njenim riječima, na premijernom izvođenju sala je bila prepuna, tako da bar 200 zainteresovanih građana nije uspjelo da je pogleda, zbog čega je reprizno izvođenje zakazano za sutra u 20.00 časova u Centru za kulturu "Semberija". 

Ulaznice po cijeni od tri KM mogu se kupiti u Centru za kulturu. 

Dramski klub "Virus" ostvario je posljednjih godina zapažene rezultate na festivalu u Rumuniji, na Međunarodnom festivalu srednjoškolskog pozorišnog stvaralaštva "Juventafest" u Sarajevu, te u Sloveniji gdje su otišli na poziv umjetničkog rukovodioca Pozorišta mladih u okviru Đačkog doma "Ivan Cankar" Drage Pintarića. 

Dali su značajan doprinos pozoršnoj sceni u Bijeljini, a želja ovih mladih ljudi je da napreduju i da uz pomoć profesorica Valentine Vidaković i Olivere Pandurević nastave da učestvuju na festivalima, te da svoj grad i Republiku Srpsku predstavljaju i van granica regiona.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )