FOTO: null

U Bijeljini će sutra biti izvršena rekonstrukcija ubistva petnaestogodišnjeg Stanka Gligorevića 2015. godine u dvorištu Osnovne škole Knez Ivo od Semberije.

Na dječaka je iz pištolja pucao tada sedamnaestogodišnji Momir Ilić iz Bijeljine. 

Zastupnik porodice ubijenog djeteta Miodrag Stojanović rekao je Srni da je uvažena njihova žalba i da je Okružni sud u Bijeljini ponovo otvorio pretres i odredio rekonstrukcuju kao jednu od radnji za utvrđivanje istine. 

"Očigledno je da sud smatra da odluka prvostepenog suda nije dobra, nije kvalitetna i nije dovoljno dostatna da zadovolji pravdu", dodao je Stojanović. 

On kaže da je maloljetnik koji je ubio dječaka sve vrijeme na slobodi i da je u međuvremenu postao punoljetan, ali sudi mu se kao maloljetniku zato što je u vrijeme činjenja djela bio stariji maloljetnik. 

Izrečena mjera od šest mjeseci do četiri godine vaspitno-popravnog doma nije izvršena, jer je uvažena žalba u ovom slučaju. 

"U interesu pravde činjenice bi se morale drugačije tumačiti, porodica oštećenog smatra da to nije bilo nehatno ubistvo, nego klasično ubistvo u eventualnom umišljaju ili direktnom umišljaju, i da mu se na osnovu toga onda izrekne maloljetnički zatvor", istakao je advokat Stojanović. 

Stojanović kaže da su u prvom sudskom postupku tražili da se maloljetnik oglasi krivim prema optužnici tužilaštva i da to bude umišljaj, a ne nehat. 

Prema njegovim riječima, maksimalna kazna maloljetničkog zatvora je 10 godina. "Godine porodici ništa ne znače, to samo predstavlja moralnu satisfakciju, a njihovo mrtvo dijete više niko ne može da vrati", naglasio je Stojanović. 

Rekonstrukcija ubistva biće izvršena sutra u 12.00 časova.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )