FOTO: null

Dalekovod ,,Ugljevik-Priboj,, snage 35 kilovolta sutra će biti pušten u rad, a vrijednost investicije je oko 600.000 KM, najavljeno je iz ,,Elektro-Bijeljine,,

Portparol ove kompanije Slobodan Đalamić rekao je Srni da će puštanjem u rad ovog dalekovoda biti znatno poboljšan kvalitet snabdijevanja strujom potrošača na dijelu opština Ugljevik i Lopare. 

Početno mjesto dalekovoda je kod 400-kilovoltnog rasklopnog postrojenja "Elektroprenosa" u Ugljeviku, a završna tačka u mjestu Peljave sa 31. stubnim mjestom. 

"Dalekovod se sastoji od nadzemne dionice na željezno-rešetkastim stubovima i dužina te trase je oko 6.900 metara, te priključno podzemno-kablovske dionice čija je dužina 760 metara", precizirao je Đalamić. 

On navodi da su razlozi za ovu investiciju, prije svega, pouzdanije snabdijevanje potrošača i proširenje rudničkog kopa tako da je, u izvjesnom smislu, izgradnja dalekovoda dobrim dijelom zajednička investicija sa Rudnikom i Termoelektranom "Ugljevik". 

Izvođač radova je preduzeće "Siming" iz Foče. 

Izjave za novinare povodom puštanja u rad dalekovoda planirane su u 12.00 časova kod početne tačke dalekovoda, u blizini postrojenja "Elektroprenosa".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )