FOTO: facebook

U Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić" u Bijeljini sutra će biti promovisana knjiga proslavljenog svjetskog reditelja Emira Kusturice pod naslovom "Šta mi ovo treba", čiji je izdavač "Vukotić medija".

Osim autora, na promociji će govoriti Manojlo Vukotić i Muharem Bazdulj.

Promocija knjige zakazana je za 19.00 časova.

Knjiga "Šta mi ovo treba" predstavlja skup dnevničkih zapisa i tekstova koji obuhvataju period od burnih devedesetih godina do današnjeg dana, a iz pera čovjeka koji je sada već dokazani pisac.

Na sajtu izdavačke kuće "Vukotić Medija" navodi se da je u novoj knjizi Emira Kusturice sadržano sve - emocije, sudbine, drame, ličnosti, ideje, stavovi, polemike... iz dana u dan.

"Nadarenom, inteligentnom, buntovnom, stvaralačkom Emiru Kusturici, nijedna tema nije ni daleka ni nepoznata. Svaka mu je prisna. Svaka izvire iz njegovih punokrvnih damara. Svakoj je podjednako posvećen i odan. Sa strašću. Sa ljubavlju. I kada piše o sarajevskim jaranima i lopužama, i kada se muči u Pragu da završi `Podzemlje`, i kada polemiše sa srpskim proizvođačima šunda i prostakluka, i sa nasrtljivcima na pravoslavlje i srpstvo, i sa belosvetskim jurišnicima", ističe se u tekstu objavljenom na sajtu.

Izdavač naglašava da je Kusturica iskonski iskren, nježan i žestok, sentimentalan i neumoljiv, živ u pisanju, ubjedljiv u dočaravanju ambijenta, sugestivan u ideji, žestok u obračunu sa napadačima, vispren i duhovit.

"Kusturica ovom knjigom-dnevnikom nudi đerdan tema, ideja i stavova. Svu svoju neizmernu darovitost ugradio je u ove opojno sočne i gorko opore dnevničke sekvence. Više od dve decenije ovde su se sklupčale. I sve je živo kao da je juče bilo. Jedinstveni Emir Kusturica", navodi se u tekstu.

"Šta mi ovo treba" je treća knjiga Emira Kusturice. Godine 2010. objavljena je njegova knjiga "Smrt je neprovjerena glasina", a 2013. "Sto jada".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )