FOTO: pixabay

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra se očekuje promjenljivo oblačno vrijeme uz kišu, pljuskove i grmljavinu u većini predjela.

Ujutro i prijepodne na krajnjem zapadu i jugozapadu biće pretežno do potpuno oblačno, u ostalim predjelima promjenljivo, a od centralnih predjela ka istoku i sjeveroistoku vedro, ali suvo vrijeme, uz malu do umjerenu oblačnost. 

U prvom dijelu dana doći će do razvoja oblaka na zapadu i na jugu, gdje će biti pljuskova, uz moguću grmljavinu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. 

Od centralnih predjela ka sjeveru i istoku biće suvo vrijeme, poslije podne će se zona nestabilnosti širiti prema centralnom pojasu i sjeveru, te će u većini predjela biti oblačno, mjestimično i povremeno sa pljuskovima i povremenom kišom i grmljavinom. 

Prema večeri će doći raslojavanja oblaka uz slabu, mjestimičnu i povremenu kišu, uglavnom od centralnih predjela na zapad i sjever, dok će u dosta krajeva, posebno od centralnih predjela ka istoku, biti suvo vrijeme. 

Na sjeveru BiH vjetar će biti slab do umjeren, sjevernog smjera, u ostatku zemlje slab do umjeren južnog i jugozapadnog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. 

Minimalna temperatura vazduha biće od četiri do devet, na jugu i stepen-dva viša, a u planinama od jedan stepen Celzijusov. 

Najviša dnevna temperatura vazduha iznosiće od 13 do 18, na sjeverostoku i istoku oko 20, a na planinama sedam stepeni Celzijusovih. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )