FOTO: null

Na sjednici Skupštine grada Bijeljina sutra će biti razmatran nacrt novog statuta grada koji je usaglašen sa novinama iz Zakona o lokalnoj samoupravi Republike Srpske.

Sekretar Skupštine grada Miodrag Bešlić rekao je Srni da je obaveza lokalnih zajednica da u roku od šest mjeseci usklade sve opšte akte sa odredbama ovog zakona koji je stupio na snagu u novembru prošle godine. 

Prema njegovim riječima, novina u statutu je uvođenje dva potpredsjednika Skupštine grada, što je Bijeljina već uskladila krajem prošle godine. 

Bešlić kaže da su uvedene i neke odredbe koje se odnose na obaveznu primopredaju između rukovodećih službenika u gradskoj upravi i između imenovanih lica, kao što su direktori javnih ustanova i preduzeća čiji je osnivač grad. 

Prema njegovim riječima, obaveza Skupštine grada Bijeljina je da novi statut bude usvojen do maja, a procedura njegovog usvajanja zahtijeva održavanje najmanje dvije skupštinske sjednice. 

Nakon usvajanja teksta nacrta statuta uslijediće javna rasprava i konačno usvajanje prijedloga novog statuta grada. 

Status se usvaja prostom većinom u Skupštini grada. 

Bešlić kaže da je važeći Statut Bijeljine iz 2013. godine mijenjan u drugoj polovini iste godine, a male izmjene pretrpio je i 2016. godine. 

Na dnevnom redu skupštinskog zasjedanja su 23 tačke, među kojima su smanjenje odborničke naknade sa 570 na 440 KM, u skladu sa novim zakonom, kao i izvještaji Centra javne bezbjednosti Bijeljina o stanju kriminaliteta, javnog reda i mira i bezbjednosti saobraćaja. 

Sjednica Skupštine grada biće održana sutra u zgradi Gradske uprave, s početkom u 10.00 časova. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )