FOTO: null

U Bijeljini će od sutra do 15. maja biti održan horski festival "Majske muzičke svečanosti" koji će ove godine okupiti više od 40 horova i ansambala tradicionalne muzike.

Portparol Srpskog pjevačkog društva /SPD/ "Srbadija" Stevan Čukić rekao je Srni da će se učesnici takmičiti u sedam kategorija - mješoviti hor, mješoviti kamerni hor, crkveni hor, muški hor, ženski hor, dječiji hor i folklor. 

"Osim kategorije crkveni hor, od ove godine biće uvedena još jedna novina u naš festival - kategorija za solo pjevače", kaže Čukić. 

Programom 15. festivala "Majske muzičke svečanosti", koji organizuje SPD "Srbadija", predviđeni su brojni sadržaji, a festival će početi u četvrtak 12. maja služenjem Svete arhijerejske liturgije. 

Povodom zvaničnog otvaranja horskog festivala, u petak, 13. maja u 20.00 časova, u Centru za kulturu "Semberija" biće održan koncert SPD "Srbadija" i Dječijeg hora pod dirigentskom palicom Desanke Trakilović i Jelene Milićević Trakilović. 

Za subotu, 14. maj, u 10.30 časova, predviđeno je takmičenje ansambala tradicionalne muzike, te dječijih i ženskih horova, a u 18.30 časova biće proglašeni rezultati prvog takmičarskog dana, dodijeljene nagrade i održan koncert horova pobjednika u Centru za kulturu. 

Posljednjeg dana manifestacije, 15. maja, u 14.00 časova u bijeljinskom Centru za kulturu počinje takmičenje solo pjevača, a u Hramu Svetog Velikomučenika Georgija takmičenje crkvenih horova. 

Programom je planirano da u 12.00 časova u Galeriji Centra za kulturu bude održan koncert Mješovitog ikluzivnog hoa "ISON" i hora "VIVAK" Novi Sad, te hor Humanitarnog udruženja žena "Arta" i igraonice - radionice "Tea" Bijeljina. 

Takmičenje mješovitih i mješovitih kamernih horova biće održano u Centru za kulturu "Semberija" u 13.30 časova, a proglašenje rezultata drugog takmičarskog dana, dodjela nagrada i koncert horova pobjednika predviđen je za 20.00 časova, kada se festival i zatvara.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )