FOTO: null

U Bijeljini će sutra početi 24. Duhovno-kulturna manifestacija “Višnjićevi dani”, a s obzirom na to da se ove godine navršava 250 godina od rođenja velikog srpskog pjesnika Filipa Višnjića, trajaće dva dana duže i program će biti bogatiji i sadržajniji.

Predsjednik Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" Mitar Novaković najavio je da će zastava "Višnjićevih dana" biti podignuta u 17.00 časova ispred Narodne biblioteke "Filip Višnjić", čime će zvanično biti otvorena ova manifestacija, dok će u 19.00 časova u Centru za kulturu biti održana svečana akademija. 

Manifestacija “Višnjićevi dani” stekla je status tradicionalnog kulturnog događaja na području Grada. Svojim dugogodišnjim održavanjem u velikoj mjeri definiše kulturni identitet Bijeljine. 

Projekat ima svoj program koji sadrži obavezne dijelove kao što su: svečana akademija, naučni skup, literarni konkurs, takmičenje u recitovanju i besjedništvu, kao i nove sadržaje sa savremenim temama i učesnicima koji doprinose da Manifestacija iz godine u godinu bude posjećenija i programski bogatija. 

Program Manifestacije osim umjetničkog ima i obrazovni i zabavni karakter (naučni skup, poetski časovi, nastupi recitatora, muzičke večeri, književne večeri, izložbe i sl.). 

Osim tradicije održavanja i kvalitetnog programa, organizator Manifestacije nastoji da programske teme bude aktuelne, da učesnici budu djelatnici iz svih oblasti kulture - od vrlo mladih koji tek započinju svoje kulturno djelovanje do eminentnih ličnosti kulturnog života Republike Srpske, Bosne i Hercegovine i Republike Srbije.

Ovaj veoma značajan jubile Grad Bijeljina obilježava uz maksimalno zalaganje i podršku svih javnih a posebno obrazovnih i kulturnih institucija.

Iz SPKD Prosvjeta posebno pozivaju sve građane da prisustvuju Svečanoj akademiji 3.11. u 19.00 časova u Velikoj sali Centra za kulturu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )