FOTO: InfoBijeljina

U Bijeljini će sutra biti otvoren 18. Međunarodni sajam poljoprivrede "Interagro" na kojem će se predstaviti rekordnih 160 izlagača, najavio je u ime organizatora direktor preduzeća "Grad" Slaviša Cacanović.

Prema njegovim riječima, uz domaće izlagače najnovija dostignuća u agrobiznisu predstaviće učesnici sajma iz Srbije, Mađarske, Italije, Austrije i Turske, a biće zastupljeni svi segmenti poljoprivredne proizvodnje.

Cacanović je istakao da je partner ovogodišnjeg sajma Privredna komora Vojvodine, a pokrovitelji Vlada Republike Srpske i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Do nedjelje, 22. septembra, na bijeljinskom sajmu biće predstavljena izložba meda, medonosnih rakija i alkoholnog pića, te izložba poljoprivredne mehanizacije sa eksponatima vrijednim 10 miliona KM.

Biće postavljena i izložba kvalitetne priplodne stoke i štandovi sa sjemenskom robom, zaštitnim sredstvima, stočnom hranom, sadnicama i proizvodima prehrambeno prerađivačkih kapaciteta.

Cacanović je istakao da su popunjeni svi kapaciteti u sajamskoj hali i na otvorenom prostoru Agrotržnog centra od 4.500 metara kvadratnih.

Svečana ceremonija otvaranja 18. Međunarodnog sajma poljoprivrede "Interagro" u Bijeljini je u 11.00 časova.

Prvog sajamskog dana biće održan okrugli sto na kojem će biti predstaljena iskustva Vojvodine i Republike Srpske, kao i aktuelnosti iz oblasti poljoprivrede, a predviđen je i okrugli sto o temi "Popunjavanje dosijea visokorizičnog bilja u skladu sa Regulativom EU".

Za subotu, 21. septembra, najavljena je dodjela nagrada najuspješnijim uzgajivačima stoke, a sajam se zatvara u nedjelju, 22. septembra, dodjelom nagrada i priznanja najuspješnijim izlagačima. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )