FOTO: null

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje toplije vrijeme sa sunčanim intervalima, ali će krajem dana opet početi da pada kiša.

Ujutro će u Hercegovini i zapadnim područjima Krajine biti oblačnije, a u ostalim krajevima malo do umjereno oblačno, ponegdje maglovito i svježe vrijeme, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. 

Tokom dana i popodne očekuje se osjetno toplije i vjetrovito, ali suvo i umjereno do znatno oblačno sa sunčanim intervalima. 

Kiša će početi da pada uveče na jugu i zapadu, u Hercegovini će biti i obilnija. 

Duvaće umjeren i jak jugo, a u Hercegovini i Krajini sa olujnim udarima. 

Jutarnja temperatura vazduha od minus dva do tri stepena, na jugu do pet, a najviša dnevna od osam do 16 stepeni, u planinama malo niža. 

Meteoalarm na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda zbog jakog vjetra i obilnih padavina izdao je narandžasto upozorenje za banjalučku, livanjsku, bihaćku, mostarsku, sarajevsku i trebinjsku regiju. Upozorenje se odnosi na period od 5. marta od podneva do 6. marta ujutro. 

Očekuju se južni udari vjetra brzine od 60 do 90 kilometara na sat. Za regiju Banjaluka, Foča i Trebinje najavljena je i veća količina padavina. Na banjalučkoj regiji očekuje se od 40 do 60 litara kiše po metru kvadratnom, na području Foče od 70 do 90, a na području Trebinja od 70 do 100 litara.

Žuto upozorenje izdato je za regije Prijedor, Tuzla i Višegrad. Na području prijedorske regije očekuje se od 30 do 50 litara kiše po metru kvadratnom, na području regije Tuzla očekivani su udari vjetra do 65 kilometara na sat, a na području regije Višegrad očekuje se od 20 do 40 litara kiše po metru kvadratnom i udari vjetra od 50 do 70 kilometara na sat. 

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda navode da preovladava pretežno oblačno vrijeme, a da su kiša ili slab snijeg zabilježeni u sjeverozapadnim krajevima. 

Dnevna temperatura vazduha ispod nule danas je jedino bila na Bjelašnici gdje je u 13.00 časova izmjereno minus pet i na Mrakovici gdje su bila minus dva stepena. 

U Kalinoviku, Krupi na Uni i na Ivan-sedlu izmjeren je jedan stepen, u Prijedoru, na Čemernu, u Mrkonjić Gradu, Novom Gradu, na Han Pijesku i u Bihaću dva stepena, u Banjaluci, na Sokocu, u Srpcu, Ribniku, u Drvaru, Gradačcu, Jajcu, Sanskom Mostu, u Bugojnu i Livnu četiri, u Doboju, gacku i Nevesinju pet, u Bijeljini, Sarajevu i Srebrenica šest, u Zenici sedam, u Zvorniku osam, u Trebinju, Foči i Rudom devet, u Neumu 10, u Stocu 11 i u Mostaru 12 stepeni Celzijusovih.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )