FOTO: null

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje pretežno oblačno i hladno vrijeme sa slabim snijegom na istoku.

Ujutro će na jugu biti pretežno vedro, na sjeveru u Posavini i Semberiji umjereno, a u Krajini i na istoku pretežno do potpuno oblačno, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. 

Magla ili niski oblaci zadržaće se tokom dana u pojedinim mjestima oko rijeka na sjeveru i po kotlinama na istoku. Zbog toga će u tim krajevima biti izmaglice, na zapadu rosulje, a na istoku snijega. Tokom dana na jugu ostaje pretežno sunčano. 

Popodne se očekuje smanjenje oblačnosti, osim na istoku, gdje ostaje mogućnost za snijeg. 

Jutarnja temperatura vazduha od minus pet do minus jedan, a ponegdje u kotlinama i minus devet, a najviša dnevna od nula do pet, na jugu oko 10 stepeni. U krajevima gdje se magla zadrži duži dio dana i u planinama biće ispod nule. 

Za naredne dane meterolozi najavljuju hladno i suvo vrijeme, sa promjenjivom do pretežnom oblačnošću. 

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u Hercegovini preovladava sunčano, a magle ima po kotlinama u centralnim i istočnim područjima. 

Dnevna tempratura vazduha zadržala se ispod nule u Rudom, gdje su u 13.00 časova izmjerena minus dva stepena, a u Foči, Sarajevu, Zenici i Goraždu minus jedan. 

Na Bjelašnici, u Prijedoru i Jajcu nula stepeni, u Bijeljini, Višegradu, Novom Gradu, Bugojnu i Gradačcu jedan stepen, u Srebrenici, Srpcu i Zvorniku dva, u Tuzli tri, u Doboju četiri, u Banjaluci, na Han Pijesku, Čemernu, u Krupi na Uni i Sanskom Mostu pet, u Kalinoviku šest, u Bihaću, na Mrakovici, na Ivan-sedlu, u Šipovu i Ribniku sedam, u Drvaru osam, na Sokocu, u Driniću i Livnu devet, u Gacku, Nevesinju, Mrkonjić Gradu, Mostaru i Stocu deset stepeni. 

U Trebinju, Čapljini, Neumu, Kupresu i Bileći bilo je 11 stepeni Celzijusovih.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )