FOTO: null

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske zakazao je za sutra u Banjaluci posebnu sednicu parlamenta na kojoj bi trebalo da bude imenovan premijer i nova Vlada Republike Srpske.

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović istakao je da je će po završetku ove posebne sednice biti održana još jedna posebna sednica parlamenta na kojoj bi trebalo da budu izabrani potpredsednici ove najviše zakonodavne institucije i članovi odbora.

 

"Kada je reč o izboru potpredsednika parlamenta Srpske nisu dobre bilo kakve ucene. Očekujem da sutra do 10.00 časova dobijem predloge za ove funkcije", rekao je Čubrilović.

On je napomenuo da još nije bilo zahteva za održavanje posebne sednice parlamenta na kojoj bi se raspravljalo o "Bobar banci".

Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vukota Govedarica rekao je da je trebalo prvo da budu izabrani potpredsednici parlamenta Srpske, pa imenovana Vlada.

"SDS će sutra biti veoma rezervisan prema novoj vladi, koju će da vodi Željka Cvijanović, jer je to vlada kontinuiteta koja je do sada devastirala Srpsku", mišljenja je Govedarica.

On je napomenuo da je Nenad Stevandić kandidat SDS-a za potpredsednika Narodne skupštine Republike Srpske.

Poslanik koalicije "Domovina" u parlamentu Srpske Senad Bratić rekao je da će ova koalicija sutra odlučiti da li će prisustvovati posebnoj sednici na kojoj bi trebalo da bude izabrana nova vlada Republike Srpske.

"I stav o novoj vladi zauzećemo sutra pre početka posebne sednice", kaže Bratić.

Početak sutrašnje posebne sednice zakazan je za 10.00 časova.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )