FOTO: null

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti sunčano i veoma toplo vrijeme, ali sa malo nižom temperaturom vazduha nego za vikend.

Poslije tropske noći, jutro će biti vedro i toplo, a tokom dana sunčano i veoma toplo. Vruće će biti na jugu i sjeveru ali ipak sa malo nižom temperaturom vazduha u odnosu na vikend, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Popodne i prema večeri na sjeveru i u planinskim oblastima od zapada do istoka očekuje se slab i umjeren razvoj oblaka koji može usloviti rjeđi pljusak.

Jutarnja temperatura vazduha od 17 do 21, na jugu do 25, a najviša dnevna od 30 do 36, na jugu i sjeveru mjestimično do 39 stepeni Celzijusovih.

Meteorolozi najavljuju da se i u narednim danima pojedine krajeve očekuju tropske noći, a većinu predjela vrući dani.

U utorak će biti sunčano i veoma toplo, a dnevni razvoj oblačnosti može se očekivati jedino na jugozapadu, gdje može da bude rijetkih pljuskova. Slično vrijeme očekuje se i u srijedu i četvrtak.

Najviša dnevna od 32 do 36, a ponegdje i do 39 stepeni Celzijusovih. U planinskim predjelima temperatura će biti oko 30 stepeni Celzijusovih.

Hercegovina je i danas najtoplija. U Mostaru je u 14 časova izmjereno 40 stepeni, u Neumu i Čapljini 39, ali i u Višegradu.

U Zenici je bilo 38, u Banjaluci i Bihaću 37 stepeni, u Doboju, Prijedoru, Bileći, Rudom, Srpcu, Ribniku i Sanskom Mostu 36, u Bijeljini, Zvorniku, Foči, Goraždu, Bugojnu, Gradačcu, Novom Gradu i Šipovu 35, u Mrkonjić Gradu, Sarajevu, Tuzli i Livnu 34 stepena, a u Kneževu, Gacku i Nevesinju 33 stepena.

Na Sokocu i u Srebrenici izmjerena su 32 stepena, na Mrakovici, Ivan-sedlu i u Kupresu 31, u Kalinoviku 30, na Han Pijesku 28 i na Bjelašnici 22 stepena Celzijusova.

Temperatura mora u Neumu u 14 sati iznosila je 28 stepeni, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )