FOTO: InfoBijeljina.com

U nekoliko gradova u Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas je zabilježena natprosječno visoka temperatura vazduha za decembar, a slično vrijeme meteorolozi su najavili i za sutra, ali se uveče očekuje naoblačenje sa obilnijim padavinama.

Čak 18 stepeni danas je bilo u Tuzli i Bihaću, 16 u Srebrenici i Zenici, a 15 u Bijeljini, Doboju, Neumu, Ribniku i Šipovu.

Za sutra ujutro prognozirano je pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme u većini krajeva, a slaba kiša mjestimično se može očekivati na jugozapadu i zapadu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana preovladavaće oblačno i uglavnom suvo vrijeme, na sjeveroistoku sa kraćim sunčanim periodima.

Do jačeg naoblačenja doći će uveče, pa će kiša sa jugozapada prvo zahvatiti centralne i južne predjele, a tokom noći lokalno može biti obilnija.


Duvaće umjeren južni i jugoistočni vjetar, koji će na momente biti i jak, posebno u planinama.

Jutarnja temperatura vazduha od tri do osam, na planinama na istoku oko nula stepeni, lokalno do 12, a najviša dnevna od šest do 12, na sjeveru i jugu do 14 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a kiše je ponegdje bilo u Hercegovini i na jugozapadu.

Temperatura vazduha u 13.00 časova: Bjelašnica nula, Novi Grad tri, Čemerno pet, Banjaluka i Gacko sedam, Kalinovik i Srbac osam, Han Pijesak i Livno 10, Višegrad, Gradačac, Grude i Široki Brijeg 11, Prijedor, Mostar i Sokolac 12, Sarajevo, Bileća i Foča 13, Trebinje, Mrkonjić Grad i Rudo 14 stepeni Celzijusovih.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )