FOTO: null

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje novo zahlađenje sa kišom, a prema večeri i sa snijegom u planinama.

Ujutro će preovladavati oblačno sa kišom, ponegdje na istoku i sa pljuskovima, a tokom dana biće oblačno sa umjerenom kišom u pojedinim mjestima, navode iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. 

Pljuskovi se očekuju na jugu, a prema večeri snijeg u planinama od zapada do istoka. Tokom noći na sjeveru se očekuje djelimično razvedravanje, ali će ponovo biti svježije. 

Jutarnja temperatura vazduha iznosiće od šest do 10, na planinama oko četiri, na jugu 12 stepeni. Najviša dnevna od osam do 13, na jugu toplije, do 18 stepeni Celzijusovih. 

Prema večeri i tokom noći temperatura vazduha će pasti u svim predjelima, pa će na planinama biti oko minus dva stepena Celzijusova. 

Prestanak padavina očekuje se u nedjelju, sa dnevnom temperaturom od sedam do 14, na jugu do 17 stepeni. 

Prema navodima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. 

Višegrad je danas bio najtopliji sa temperaturom 24 stepena Celzijusova, koliko je bilo u 14.00 časova, a 22 stepena izmjerena su u Bijeljini, Čapljini, Stocu i Rudom, a 21 u Srebrenici i Gradačcu. 

U Banjaluci, Mostaru, Prijedoru, Foči, Goraždu i Sanskom Mostu izmjereno je 20 stepeni, a u Trebinju, Novom Gradu, Bihaću, Tuzli, Ribniku i Bileći 19, dok je stepen niže izmjereno u Doboju, Neumu, Drvaru i Zenici. 

U Bugojnu i Jajcu bilo je 17 stepeni, Mrkonjić Gradu, Driniću i Sarajevu 16, Gacku, Livnu, Nevesinju 15, na Mrakovici, Ivan-sedlu i u Kalinoviku 14, Kupresu 13, na Han Pijesku 11, Čemernu 10, a na Bjelašnici dva stepena.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )