FOTO: null

Privredna komora Republike Srpske, u saradnji sa Predstavništvom Republike Srpske u Ruskoj Federaciji, organizuje višednevnu posjetu ruskih privrednika Republici Srpskoj koja počinje danas i traje do 10. jula, najavljeno je iz Područne privredne komore Bi

U sastavu delegacije Ruske Federacije su predstavnici kompanija „Monolit" i „Ruseksport", koje su zainteresovane za uspostavljanje saradnje u sektorima poljoprivrede i prehrambene industrije, građevinarstva, naftne industrije i finansija.

U okviru posjete u Područnoj privrednoj komori Bijeljina sastanak sa ruskim privrednicima biće održan danas od 14.00 do 15.30 časova u prostorijama Područne privredne komore.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Moskvi Duško Perović izjavio je da je grupa ruskih privrednika, koja će ove sedmice posjetiti Srpsku, spremna da otvori logistički centar u Republici Srpskoj za proizvođače hrane.

„Ruski privrednici žele da otvore jedan takav logistički centar koji nedostaje nama u Srpskoj - da objedine sve proizvođače hrane koji bi mogli putem tog centra da izvoze za Rusiju", rekao je Perović ranije Srni.

On je najavio da će ruski privrednici tokom višednevne posjete imati sastanke sa proizvođačima hrane u Bijeljini, Banjaluci i Trebinju, kako bi na licu mjesta mogli sagledati gdje bi bilo najbolje da se otvori takav centar, odnosno gdje je najbliže proizvođačima zbog skladišta i transportne infrastrukture.

Perović je naveo da bi u tom logističkom centru bilo skladišteno voće, povrće, možda meso i mesne prerađevine koje ima Republika Srpska.

On je rekao da se krajem jula očekuje posjeta Republici Srpskoj delegacije ruskih privrednika iz Sankt Peterburga koji su zainteresovani za proizvodnju hrane i za ulaganje u proizvodnju i preradu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )