FOTO: InfoBijeljina

BIJELJINA- Deveti susreti mladih pjesnika sa tromeđe Srbije, Hrvatske i Republike Srpske pod nazivom "Na Filipovim stazama" okupili su danas u Bijeljini 14 mladih pjesnika.

Rukovodilac književene radionice Nedeljko Terzić rekao je da su to mladi pjesnici iz Bijeljine, Sremske Mitrovice i Vukovara koji se bave pojmom ljepote kao temom radionice. 

"Pravo je zadovoljstvo raditi sa njima. Mi imamo jednu armiju dece koja se bori da duhovno stvaralaštvo opstane, postoji, po čemu se prepoznajemo kao nacija i pismeni ljudi", rekao je Terzić novinarima. 

On je dodao da će oni i danas, kao dokaz borbe za lijepu pisanu riječ, napisati novu knjigu. 

Profesor srpskog jezika u jednoj vukovarskoj srednjoj školi Danijela Atlagić kaže da drugu godinu dovodi djecu osnovnih i srednjih škola iz Vukovara po pokroviteljstvom tamošnjeg Kulturno-umjetničkog društva "Sloga". 

"Ovo su djeca koja nastavu pohađaju na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu, a ove radionice su prilika da ta više neguju maternji jezik", objasnila je Atlagićeva. 

Direktor biblioteke u Sremskom Mitrovici Rajko Sekulić rekao je da je uspjeh ovde sjece proizvod truda, rada i iskustva starijih, na čemu će nastaviti da rade. 

Direktor Narodne biblioteke "Filip Višnjić" u Bijeljini Jovan Cvjetković kaže da se nada da će ovogodišnja zbirka njihovih pjesama, osma po redu, ugledati svjetlo dana do kraja godine u izdanju bijeljinske biblioteke. 

Cvjetković je izrazio uvjerenje da će to biti podsticaj mladim ljudima da nastave da stvaraju i pišu na zadovoljastvo građana Bijeljine, Republike Srpske, ali i svih ljubitelja lijepe pisane riječi širom svijeta. 

Susrete mladih pjesnika u Bijeljini organizovala je Narodna biblioteka "Filip Višnjić" u okviru tradicionalne manifestacije "Višnjićevi dani", koja će biti održana od 5. do 8. novembra. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )