FOTO: N1

Izbori u FSRS održani su u junu, ali nisu prošli bez posljedica i žalbi krovnoj kući evropskog fudbala zbog navodnih neregularnosti na nižim nivoima.

U Fudbalskom Savezu Republike Srpske održani su izbori na kojima je predsjednik FSRS i N/FS BiH dobio podršku za još jedan mandat u kojem će, kroz godine koje dolaze, i dalje biti prvi čovjek entitetskog saveza.

Uz njega je izabran i ostatak Izvršnog Odbora, koji ima 11 članova, ali prema mišljenju Srđana Šušića izbori na nivou Opštinskih Fudbaskih saveza su održani neregularno.

On je juče u Nyonu lično predao tužbu službama UEFA-e tvrdeći da su izbori prošli neregularno.

“Neregularni delegati, neregularno prijavljen kandidat Janjić. Nije dozvoljeno da se prozivaju članovi skupštine”, kaže Šušić za N1.

On tvrdi da do od juna do danas nije dostavljen izvještaj sa skupštine, biti bilo kakav zaključak, te kaže kako je prilikom izbora povrijeđen Statut FSRS, koji predstavlja najvažniji dokument koji savez ima.

Šušić, inače član Skupštine Opštinskog Fudbalskog Saveza Bijeljina i predsjednik OFK Zenit tvrdi da je njemu, ali i brojnim drugima dosta malverzacija.

“Došli smo da pitamo da li će UEFA ćutati na činjenicu da su na funkcije predsjednika i generalnog sektetara OFS “izabrani” Goran Janjić koji vrši i političku funkciju, i Radika Marić, višestruko pravosnažno osuđivani kriminalac sa debelim dosjeom krivičnih djela i presuda za zloupotrebe u sportu. Za našu javnost je važno da zna šta misli o ovakvim i sličnim ljudima na rukovodećim pozicijama u fudbalu Bijeljine, Republike Srpske i BiH”, poručio je između ostalog Šušić putem saopštenja.

Sada je na potezu sama UEFA, čije službe treba da pokrenu postupak.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )