FOTO: radiosarajevo.ba

Iako je „duck“ tape najčvršća, za neke manje zahtjevne radnje možete upotrijebiti i običan selotejp, pa čak i „pik“ traku koju obično koriste majstori za zaštitu pri bojenju zidova...

1. Držač za četkice 

Zalijepite traku na zid s dva luka, kako bi u njih mogli umetnuti pribor za ličnu higijenu.

2. Držač vreće za smeće

Na ivici radne ploče selotejpom zalijepite vreću za smeće tako da odmah možete bacati unutra otpatke koji vam ostanu na pultu.

3. Pokupite smeće s tastature

Narežite selotejp na trake pa ih lijepite i odljepljujte s tastature vašeg laptopa. Tako ćete pokupiti svu nečistoću i mrvice. Isto možete napraviti i s odjećom, ako pri ruci nemate rolu. Selotejp će s nje pokupiti svu prašinu. Takođe ako imate baršunaste cipele ili štikle, očistite ih na isti način.

4. Označite kofer

Jednostavna traka selotejpa u boji s prednje strane kofera omogućiće vam da odmah uočite koji je vaš, a ne da čekate drugi krug.

5. Pričvrstite kravatu

Ako je vani vjetrovito ili za kravatu obično ne nosite iglu, prilijepite zadnji dio kravate za košulju - komadićem selotejpa.

6. Preslikajte fotografiju na selotejp i zalijepite

Na omiljenu fotografiju nalijepite selotejp pa je smjestite u toplu vodu na deset minuta. Fotografija će se preslikati, a onda je poput naljepnice možete nalijepiti bilo gdje, pa i na šoljicu, piše 24sata.hr.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )