FOTO: novosti.rs

Nastavljeno suđenje za pokušaj ubistva novinara BN TV Vladimira Kovačevića. Čolić se sutradan vratio na mjesto zločina da "nešto pogleda"

Darko Savić, svjedok tužilaštva na suđenju za pokušaj ubistva novinara BN televizije Vladimira Kovačevića, izjavio je u Okružnom sudu u Banjaluci da je jutro nakon napada dovezao optuženog Marka Čolića u blizinu mjesta zločina da "nešto pogleda".

Savić, inače poznati kajakaš i zvanično najbolji sportista Republike Srpske za 2018. godinu, tvrdi da ne zna šta je Čolić želio da vidi, jer mu optuženi to nije objašnjavao. Vjeruje se da je tražio izgubljenu teleskopsku palicu kojom je Kovačević pretučen, a koju je pronašao žrtvin otac. Ispostavilo se da je Čolić na osnovu toga identifikovan i uhapšen, a na dršci palice je otkriven njegov DNK.

Savić je ispričao da se u to vrijeme često družio s Čolićem, jer ga je trenirao za boks meč koji je bio zakazan za septembar. Svjedok tvrdi da je 27. avgusta ujutro došao po Čolića plavim kombijem "reno trafik" da idu na trening.

- Zamolio me je da ga prije treninga odvezem do stadiona FK Naprijed u naselju Obilićevo, kako bi nešto pogledao. Dovezao sam ga do jednosmjerne ulice uz stadion i on je izašao iz kombija. Ja sam produžio malo naprijed i parkirao se uz ulicu, a on je otišao prema zgradama i posle minut se vratio. Ništa nije imao u rukama - ispričao je Savić.

Nakon iscrpnih prigovora odbrane i višečasovne diskusije, u sudnici je prikazan snimak nadzornih kamera, koje su snimile kombi u Ulici Banović Strahinje. Na snimku se vidi dolazak i parkiranje kombija, a potom i kako na suvozačevo mjesto ulazi osoba obučena u zeleni šuškavac i svijetlu trenerku. Savić je potvrdio da je to bio optuženi Marko Čolić, i da se radilo o njegovom kombiju "reno trafik".

- Tada još nisam znao da se taj napad dogodio. O tome ne znam ništa. Da sam znao da je zločin izvršen u blizini te ulice ne bih ni most prešao, a kamoli došao tamo - istakao je Savić. Čolić se tereti da je 26. avgusta prošle godine zajedno sa Nedeljko Dukićem, koji je u bjekstvu, pokušao da ubije Vladimira Kovačevića koga su teleskopskim palicama izudarali po glavi i tijelu. Napad se dogodio u večernjim časovima ispred zgrade u kojoj Kovačević stanuje u Ulici Banović Strahinje.

ODBILI PRIGOVORE

Odbrana je prigovarala na sve tužilačke dokaze, koji se odnose na izuzimanje i prikazivanje snimka video-nadzora. Čolićev advokat Gordan Jovišević tvrdi da su to nezakoniti dokazi. Sudsko vijeće je te prigovore odbilo, ali tek nakon što su na 15 minuta ispraznili sudnicu kako bi o tome odlučili.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )