FOTO: novosti.rs

U pitanju je zeleni Audi A6, a Mijatović je objasnila da ga je prodala putem „PIK oglasa“ nepoznatom kupcu i to bez ikakve dokumentacije. Kupcu su, kako je objasnila, „trebale samo tablice, a ne i papiri“

U nastavku suđenja suspendovanim specijalcima MUP-a RS Vladanu Maliću, Goranu Parašu i Aleksandru Popoviću, te njihovom pomagaču Olegu Bandi, svjedočila je Nataša Mijatović, koja je prodala vozilo za koje se sumnja da je korišćeno u pljački 22. septembra 2015. godine.

U pitanju je zeleni Audi A6, a Mijatović je objasnila da ga je prodala putem „PIK oglasa“ nepoznatom kupcu i to bez ikakve dokumentacije. Kupcu su, kako je objasnila, „trebale samo tablice, a ne i papiri“.

Optužena četvorka tereti se za pljačku 617.000 KM Unikredit banke iz vozila „Sektor sekjuriti“ na autoputu Banja Luka – Gradiška. Nakon što im je Vrhovni sud RS dva puta ukinuo osuđujuće presude, optuženoj grupi se treći put sudi u Okružnom sudu Banja Luka.

Svjedok Mijatović je ispričala da nije znala ime kupca spornog Audija već samo njegov broj koji je ostao u telefonu, ali je istakla da je imao oko 40 godina. Rekla je i da nije znala kome i gdje je otišlo auto kao ni šta je bilo sa njim, sve dok je nekoliko dana kasnije nije pozvala policija. 

Njen rođak Nemanja Lolić, koji je prilikom prodaje pomogao da upale auto, posvjedočio je da je kupac rekao da mu je auto potreban za dijelove.

-Tokom probne vožnje sa mnom, rekao je i da mu treba ispravno auto sa dobrim kočnicama, a probavao je i jače kočenje - rekao je Lolić.

Na današnjem ročištu svjedočila je i Gospa Tešić-Todorović, tadašnji trezorski službenik u “Unikredit banci”. Ispričala je da je radnicima "Sektor sekjuriti" predala novac iz trezora, te navela kako je jedan od osam kofera, koliko je doneseno, ostao prazan. Objasnila je da je u koferima bilo oko 850.000 evra, 400.000 kuna te švedskih, danskih, australijskih i kanadskih novčanica, a spakovana je i dokumentacija.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )