FOTO: null

Svađe obilježile proces Draganu Lukaču. Advokat Dušan Tomić izbacio ministra iz takta, zaradio dvije opomene

Mnogobrojni skandali obilježili su suđenje ministru unutrašnjih poslova RS Draganu Lukaču optuženom za nanošenje lakih povreda Dejanu Spasojeviću, iz Banjaluke, koji se istom optužnicom tereti za ugrožavanje sigurnosti.

U pravljenju skandala prednjačio je advokat Dušan Tomić, koji je tokom ispitivanja svjedoka zaradio više sudskih opomena. Istovremeno je iz takta izbacio i ministra policije koji mu je u jednom trenutku dobacio da je đavolji advokat.

Lukač se tereti da je u avgustu 2013. godine, na igralištu u banjalučkom naselju Petrićevac, Spasojeviću nanio lake povrede. Spasojević je na igralištu nasrnuo na grupu djece koja su, navodno, tukla njegovu sestru Anu i zaprijetio im da će ih sve pobiti. Spasojeviću se suprotstavila Lukačeva supruga Marijana, kojoj se unio u lice i rekao da će joj otkinuti glavu. Nakon toga Lukač je nasrnuo na Spasojevića, ošamario ga i oborio na zemlju.

Više svedoka u utorak je opisivalo šta se tačno dogodilo na igralištu, a među svjedocima je bila i Marijana Lukač. Buru u sudnici izazvao je advokat Tomić, nakon što je jednog svedoka upitao da li je Lukačeva supruga, dok su se njen muž i Spasojević rvali, uzela u naručje Anu Spasojević i rekla joj "gledaj, gledaj", dok je dijete plakalo i vikalo "pustite mi batu".

- Kako te nije sramota?! Ti si đavolji advokat! - uzviknuo je Lukač, što je Tomić shvatio kao prijetnju.

Uslijedila je i rekcija sudije Radmile Medaković, koja je Tomiću rekla da je neoprostivo to što je uradio. Potom mu je izrekla drugu opomenu, navodeći da će to ujedno biti i poslednja.

Marijana Lukač je u sudnici ispričala da se nekoliko djece, među kojima i njene dvije ćerke, popelo na drvo kako bi pobjegli od Spasojevića, dok je njen sin pobjegao na kraj ulice i od stresa počeo da povraća.

- Ta agresija i izraz lica koji je imao nisu izgledali normalno - rekla je Marijana Lukač.

Ona je potvrdila da je zagrlila Spasojevićevu sestru, jer je videla da plače i da je i sama u strahu. Njene navode potvrdila je i majka dvoje dece Dragana Franta, koja tvrdi da od tog incidenta njena djeca ne idu na to igralište zbog traume koju su preživjeli.

ODBIJENA NAGODBA

Na početku ročišta advokat Dušan Tomić je ponovio da je njegov klijent zainteresovan za nagodbu ukoliko se Dragan Lukač javno izvini. Ministar je to odbio navodeći da ne može da se izvinjava jer su njegova djeca i drugi mališani bili ugroženi ispred njegove kuće.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )