FOTO: screenshot / YouTube

Nakon što je otkriveno da je Moamer Kasumović osuđen zbog bludničenja nad maloljetnikom 2021. godine, ne stišavaju se reakcije javnosti.

Mnogi se, sa čuđenjem pitaju kako je moguće da je za takvo krivično djelo izrečena tako niska kazna i kako je moguće da se kazna za takvo djelo uopće može otkupiti.

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo su za Klix rekli da su se žalili na ovu presudu, konkretno na visinu izrečene kazne, ali sud je njihovu žalbu odbio.

– Tužilaštvo Kantona Sarajevo uložilo je žalbu na visinu sankcije, međutim, Kantonalni sud u Sarajevu odbio je žalbu Tužilaštva i potvrdio prvostepenu kaznu Općinskog suda u Sarajevu – rekla je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Podsjećamo, Moamer Kasumović je 2021. godine osuđen na godinu dana zatvora zbog krivičnog djela bludničenje nad maloljetnikom.

– Na osnovu evidencija Tužilaštva KS informišemo vas da se protiv navedene osobe vodio postupak zbog krivičnog djela bludne radnje koji je pravosnažno okončan pred Općinskim sudom u Sarajevu. Proglašen je krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine – potvrđeno je ranije iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )