FOTO: null

Apelaciono Vijeće Suda BiH odbacilo je kao nedopuštenu žalbu Republičke komisije za provođenje referenduma RS na Odluku Centralne izborne komisije (CIK) BiH, kojim je odlučeno da se odbije zahtjev za ustupanje Centralnog biračkog spiska za provođenje Refe

Sud je, kako kaže, odlučujući o ovom pitanju našao da ne postoje procesno pravni uslovi za meritorno rješavanje žalbe, jer Republička komisija za sprovođenje Referenduma RS-a nije ovlaštena za ponošenje žalbe u konkretnom slučaju. Podsjećamo, Komisija za provođenje referenduma u RS-u dostavila je Sudu BiH 2. septembra žalbu na odluku Centralne izborne komisije (CIK) BiH kojom se odbijaju kao neosnovani zahtjevi te komisije za izvode iz Centralnog biračkog spiska za RS i Distrikt Brčko.

CIK je na sjednici odbio kao neosnovan i nedopušten zahtjev referendumske komisije iz Republike Srpske za dostavu izvoda iz Centralnog biračkog spiska, koji je zatražen za potrebe referenduma o Danu RS-a, najavljenog za 25. septembar. Odluka je donesena većinom glasova, a zahtjev je odbijen kao neosnovan jer referendumska komisija nije legitimno tijelo koje može dobiti traženi materijal.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )