FOTO: null

Dragana Pavlović, najbolji student 3. godine na smjeru Spoljna trgovina, porezi i carine I ciklusa studija i trenutno student IV godine na Fakultetu poslovne ekonomije u Bijeljini, dobitnica je je vrijedne nagrade i priznanja Američke ambasade u Sarajevu

Aplikacija je predstavljena na takmičenju Hackathon - Zajedno postižemo više, čija je osnovna ideja kreiranje društveno korisnih web i mobilnih aplikacija, koje je održano od 6-8. novembra 2015. godine na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu.

Ovaj projekat okupio je na jednom mjestu buduće lidere civilnog društva, programere, grafičke dizajnere i projekt menadžere željne izazova.

Više od 60 učesnika takmičenja prisustvovalo je različitim predavanjima o razvoju softvera te načinima razvoja aplikacija, a bili su i u prilici da se druže i razmjenjuju iskustva sa kolegama i stručnjacima iz cijele BiH.

Čestitke timu za izradu društveno korisne aplikacije uputili su i predstavnici partnera Telemach, Microsoft i Authority Partners, a najavljena je i mogućnost prezentovanja projekta van BiH.

U izuzetno jakoj konkurenciji 12 timova, rad nagrađene ekipe izazvao je veliko interesovanje tokom trodnevnog druženja i realizovanih aktivnosti, a za svoju kreativnost, trud i inovaciju nagrađeni su mobilnim telefonima iPhone 6 od strane kompanije Telemach.

Kompanija KKR koja je takođe bila jedan od sponzora, nagradila je pobjednike edukativnim putovanjem u Cirih. Projektu Hackathon koji je otvorila zvanično ambasadorka SAD u BiH, Maureen Cormack, prisustvovao je i predstavnik KKR Lucian Schönefelder koji je održao i 40-minutnu prezentaciju o načinu poslovanja najjačeg američkog investicionog fonda KKR-u koji u BiH ulaže u infrastrukturu Telemach kompanije.

„Impresioniran sam IT talentima u BiH, kao i učesnicima Hackathon manifestacije. Odlučili smo da pozovemo pet studenata u Švajcarsku na edukativnu posjetu u jednu od naših vrhunskih digitalnih kompanija. Nadamo se da će studenti stečeno dragocjeno iskustvo primijeniti kao preduzetnici u BiH. Inače KKR je vrlo aktivan investitor u evropskoj tehnološkoj industriji i za izgradnju vrhunske širokopojasne infrastrukture i tehnologije obrazovanja" - kazao je Lucian Schönefelder, predstavnik KKR.

Hackathon - Zajedno postižemo više organizuju Američka ambasada u Sarajevu, Elektrotehnički fakultet Sarajevo i Udruženje studenata elektrotehnike Evrope EESTEC LC Sarajevo, a namijenjen je mladim ljudima od 18-te do 24-te godine iz cijele Bosne i Hercegovine.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )