FOTO: null

Na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu 24.12.2015. počela je sa radom studentska kancelarija koja će voditi kampanju za Dan Republike Srpske.

Nakon kampanje protiv prijema samoproglašenog Kosova u Unesko ova studentska kancelarija je iz Kosovske Mitrovice prebačena u Istočno Sarajevo. 

Okvirni plan kampanje je napravljen i obuhvataće promotivne aktivnosti i jaku međunarodnu promociju, a predviđeno je da Kancelarija radi aktivno do 9. januara 2016. godine.

"Sve što budemo radili biće pozitivnog karaktera i u potpunosti fokusirano na akademsko, učtivo i kulturno podizanje svijesti našeg naroda i ljudi iz inostranstva. Radićemo to sa dostojanstvom, bez uvreda, ružnih riječi i uz najveće poštovanje svih drugih ljudi", navode za portal InfoBijeljin iz ove studenstke kancelarije. 

Domaćini kancelariji koja vodi kampanju su predstavnici Studentskog parlamenta u Istočnom Sarajevu koji će pomoći u vezi sa svim predviđenim aktivnostima. 

Cilj inicijative je prikazati da je Republika Srpska u sadašnjim ustavnim okvirima otvorena prema svijetu i da nove generacije mladih Srba koje dolaze mnogo vole, poštuju i brane svoju otadžbinu, ali u isto vrijeme su spremni da uvažavaju i budu dobri srpski domaćini za sve druge narode, pojedince i ljude koji ih uvažavaju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )