FOTO: InfoBijeljina

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević i dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu dr Goran Marković potpisali su danas Memorandum o saradnji i razumijevanju između ove visokoobrazovne institucije i Skupštine grada Bijeljina.

Kako je istakao Marković, riječ je o važnom dokumentu kojim je formalizovana i institucionalizovana saradnja ove dvije institucije. 
 
„Na taj način možemo obezbijediti da Pravni fakultet pruža pomoć gradu i Skupštini grada Bijeljina ukoliko se pomoć pokaže kao potrebna u pogledu izrade pravnih akata koji su u nadležnosti Skupštine grada. S druge strane, Skupština grada može da pruži prije svega studentsku praksu našim studentima, jer Pravni fakultet ima bogatu i razvijenu studentsku praksu“, rekao je Marković.
 
Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević izrazio je zadovoljstvo što je, kao nekadašnji student Pravnog fakulteta UIS, u prilici da sa njima nastavi saradnju na ovaj način. 

 
„Posebno mi je zanimljiv dio koji se odnosi na studentsku praksu, da studenti prisustvuju sjednicama Skupštine grada, da vide kako se donose odluke koje su od važnosti za sve građane. Mislim da bi bila i dobra ideja organizovati za studente neku simulaciju skupštine gdje bismo ih podijelili po fiktivnim ili postojećim strankama i dali im mogućnost da u sali organizuju sjednicu skupštine“, rekao je Đurđević i dodao da je u planu organizovanje i okruglih stolova i seminara. 
 
Kako su istakli potpisnici, ovaj memorandum će omogućiti da se, pored pravosudnih institucija, studentska praksa proširi i na jedinice lokalne samouprave.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 1 )