FOTO: infobijeljina.com

Studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu uspješno su završili studentsku praksu iz oblasti privrednog prava, koja se održala u Okružnom privrednom sudu u Bijeljini, od 23. do 27. septembra 2024. godine. Praksa je organizovana pod mentorstvom predsednice suda, Božane Gužvić.

Tokom prakse, studenti su imali priliku prisustvovati ročištima u okviru privrednih sporova, uključujući parnice i stečajne postupke, te se detaljno upoznati sa radom Jedinstvenog informacionog sistema za registraciju privrednih subjekata. Završni dan prakse bio je posvećen izradi sudske odluke u konkretnom privrednom sporu, čime su studenti dodatno obogatili svoje praktično pravno znanje.

Ova praksa dio je kontinuirane saradnje Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Okružnog privrednog suda u Bijeljini, u okviru realizacije Okvirnog sporazuma o razumijevanju i unapređenju praktične nastave za studente prava. Praksa je nastavak aktivnosti koje su započete predavanjem održanim 28. marta 2024. godine, kada su studenti završnih godina imali priliku čuti o specifičnostima i značaju privrednog sudovanja, te se upoznati sa organizacijom i nadležnostima privrednih sudova.

Ova praksa značajno doprinosi obrazovanju budućih pravnika, omogućavajući im da steknu uvid u rad privrednih sudova i praktično iskustvo koje će im biti dragocjeno u daljoj karijeri.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )