FOTO: null

Peticijom koja je pokrenuta danas, a koju je do sada potpisalo već hiljadu studenata Univerziteta u Istočnom Sarajevu, studenti ove visokoškolske ustanove izričito traže – preuzimanje kreditnog zaduženja Univerziteta od strane Vlade Republike Srpske u vez

Takođe, traže i odgovornost i ostavku ministra finansija Zorana Tegeltije, da Vlada rješi problem studentskog standarda na području Foče, Istočnog Novog Sarajeva, Bijeljine, Pala i Doboja, kao i da se ne dozvoli povećanje cijene školarine na javnim visokoškolskim ustanovama.

Na nove informacije da će se već u petak u Banjaluci razmatrati povećanje cijena školarine, studenti Univerziteta u Istočnom Sarajevu imaju jasan stav.

“Mi apsolutno ne prihvatamo nikakvo povećanje školarine i to smo javno iznijeli i premijerki. Međutim, ne znam kakav je stav kolega iz Banjaluke, pošto sam bio iznenađen njihovom izjavom da će oni ipak da kalkulišu o povećanju cijena školarine. Mi sa Univerziteta u Istočnom Sarajevu to ne prihvatamo. Ukoliko kolege u Banjaluci prihvate povećanje, onda neka se tamo poveća, u Istočnom Sarajevu neće sigurno”, ističe predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta Aleksandar Glavaš.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )