FOTO: null

Predstavnici Unije studenata i Omladinskog savjeta Republike Srpske zadovoljni su prijedlozima budžeta i ekonomske politike Srpske za narednu godinu, jer su ispoštovani svi njihovi zahtjevi.

Predsjednik Omladinskog savjeta Republike Srpske Miloš Blagojević rekao je novinarima da su svi zahtjevi Savjeta ispunjeni u tim dokumentima. 

On je naglasio da će Vlada Republike Srpske sa Investiciono-razvojnom bankom obezbijediti grant za mlade koji žele da pokrenu sopstveni biznis. 

"Ostali su nam isti grantovi u Ministarstvu porodice, omladine i sporta i Ministarstvu uprave i lokalne samouprave, jer su subvencije na kamatne stope povećane na 1,5 miliona KM, kao i grant za udruženja od javnog interesa", rekao je Blagojević nakon sastanka sa premijerom Srpske Željkom Cvijanović. 

Predsjednik Unije studenata Republike Srpske Borivoje Obradović izjavio je da je Unija zadovoljna predloženim budžetom i ekonomskom politikom. 

"Vlada Srpske je uvažila naše zahtjeve da u narednom periodu budu rangirane visokoškolske ustanove, da se pooštri kriterijum za licenciranje studijskih programa i da bude uvedeno obavezno relicenciranje studijskih programa svake tri godine", rekao je Obradović. 

On je naveo da će grantovi za studente za narednu godinu biti na ovogodišnjem nivou. 

Vlada Republike Srpske utvrdila je u nedjelju, 21. decembra, Prijedlog budžeta u iznosu od 2,033 milijarde KM i Prijedlog ekonomske politike za narednu godinu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )