FOTO: null

Studenti glume iz Bijeljine večeras su u Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić" održali veče poezije posvećeno velikom srpskom stvaraocu Đuri Jakšiću.

Sanja Tešić, student druge godine glume u klasi profesora LJiljane Blagojević, rekla je novinarima da ovakve poetske večeri, budućim glumcima pružaju priliku da "vježbaju saradnju sa publikom" i da mladi ljudi daju maksimum da bi sugrađanima prenijeli ljepotu domaće i svjetske književnosti.

Asistent na predmetu glume Fakulteta za filmsku i dramsku umjetnost Sinergija u Bijeljini Danka Žugić pohvalila je saradnju sa Narodnom bibliotekom u gradu koja traje drugu akademsku godinu.

"Studenti svake dvije do tri sedmice pripreme veče poezije, što je dragocjeno za njihov glumački i javni nastup, za odnos sa publikom i medijima, ali je jako važno da se na ovaj način i među publikom njeguje i čuva stvaralaštvo", ocijenila je Žugićeva.

Naredno veče poezije biće posvećeno Lazi Kosiću.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )