FOTO: Srna

Najbolja odbrana Srpske je znanje, a oni koji su najbolji su i nagrađeni. Studenti generacije dva javna univerziteta u dobijaju posao u republičkim institucijama.

Tim se nastavlja praksa uvedena dolasakom na premijersko mjesto Radovana Viškovića.
 
Najbolja među najboljima je Angelina Vukosav. Studentkinja je generacije Akademije likovnih umjetnosti Trebinje Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Kaže da je vrijedilo učiti i imati desetke u indeksu. Čeka je siguran posao.
 
- Naš trud konačno je urodio plodom i da svoje znanje koje smo stekli možemo da ostavimo ovdje u svojoj državi. Ovo je jako lijep gest, i voljela bih da se nastavi sa ovom praksom, kako bi i buduće generacije imale iste mogućnosti - rekla je Angelina Vukosav sa Akademije likovnih umjetnosti Trebinje, Univerziteta Istočno Sarajevo.
 
A da se jedan od najtežih fakulteta može završiti u roku i sa najboljim prosjekom dokazuje Đorđe Đukanović .Osnovne studije završio je na Medicinskom fakultetu u Banjaluci, odsjek farmacija .Zaposlen je u okviru Centra za biomedicinska istraživanja.



- Nakon godinu dana dobio sam stalno zaposlenje. A ono što mi je jako drago je što sam od Fakulteta dobio podršku u daljem obrazovanju, što mi finansira doktorske studije na Medicinskom fakultetu u Banjaluci - izjavio je Đukanović.
 
Da je budućnost na mladima ,ne treba da bude samo floskula, poručio je premijer Radovan Višković.Vlada želi da ih zadrži u Srpskoj i da pokaže da vrijedi biti najbolji.
 
- Često se spočitava da ne možete dobiti posao bez članske karte. Ove mlade ljude niko danas nije pitao o političkoj nacionalnoj ni bilo kojoj drugoj pripadnosti, oni su ovdje samo zbog indeksa i ocjena u njemu - naglasio je Višković.
 
Republika Srpska i institucije biće uvijek uz mlade jer su oni njena budućnost!


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )