FOTO: InfoBijeljina.com

Bijeljinski strijelci su danas od podne u pripravnosti zbog najavljenih vremenskih nepogoda, potvrdio je za InfoBijeljina Milisav Trifunović sa protivgradne stanice u Popovima.

Nestabilno vrijeme koje je najavljeno za naredne dane budnim drži i 24 strijelca sa isto toliko protiv gradnih stanica na području Semberije.

Prema riječima Milisava Trifunovića-Belog strijelci su i danas u pripravnosti.

„Zbog najavljenog nestabilnog vremena mi smo u pripravnosti kako bismo, ako bude bilo potrebno, ispaljivanjem protivgradnih raketa spriječili gradonosne oblake da nanesu štetu ovom području”, kaže Trifunović za InfoBijeljina.

On navodi da svaka od 24 protivgradne stanice u svakom trenutku na zalihi ima šest raketa koje su ispaljuju na dojavu Centra, a u međuvremenu strijelci budno prate dojave i uputstva centra.

“Mi smo od početka ovogodišnje sezone koja je počela 15. aprila već imali dejstva i ispaljeno je17 raketa”, kaže Beli i dodaje da je za svakog strijelca poseban osjećaj kada gradonosni oblak pretvori u kišu i spriječi štetu.

Postoje međutim kako kaže i situacije u kojima su nemoćni, poput one kada su gradonosni oblaci iznad grada odnosno naseljenog mjesta ili preko granice.

Milisav Trifunović ovaj posao radi od 2015. godine i kaže da je za strijelca osim kvalifikacija koje se stiču polaganjem ispita veoma važna odgovornost i predanost poslu. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )