FOTO: null

Strijelci protivgradne odbrane u Bijeljini danas su mirnim protestom ispred sjedišta Gradske uprave zatražili isplatu 24.000 KM duga do početka nove sezone 15. aprila.

Strijelac Milisav Trifunović sa protivgradne stanice u naselju Popovi poručio je gradskim vlastima da sezona odbrane Semberije od oluja neće početi dok Bijeljina ne plati dugovanja kakva nema ni jedna od branjenih lokalnih zajednica u Republici Srpskoj. 

"Izgleda da u Bijeljini pare idu samo u politiku, ali mi koji se bavimo odbranom Semberije od grada nismo krivi što novca nema ili što novac odlazi na drugu stranu, nažalost, nismo mi oni koji obezbjeđujemo skupštinsku većinu, pa da nam plaćaju", rekao je Trifunović. 

On kaže da se situacija sa kašnjenjem plaćanja za protivgradnu odbranu u Bijeljini ponavlja pred svaku sezonu proteklih 10 godina i da uz dug od 24.000 KM za prošlu godinu Grad treba da plati i 24.000 KM za novu sezonu protivgradne odbrane. 

Prema riječima Trifunovića, na području Bijeljine postavljene su 24 protivgradne stanice i to je najveće branjeno područje u Republici Srpskoj. 

Strijelac godišnje zarađuje 1.600 KM za rad od šest mjeseci. 

Trifunović je rekao da svaka stanica ima na raspolaganju šest protivgradnih raketa i u svakom momentu dobru popunu. 

Sa učesnicima protesta razgovarao je načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu Mile Pejčić koji je obećao da će prije početka sezone protivgradne odbrane organizovati sastanak u Gradskoj upravi Bijeljine kako bi se razgovaralo o problemu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )