FOTO: null

U okviru ”Street Basket festivala Bijeljina” koji se održava u Bijeljini od 11-12.8.2015. organizovana je humanitarna pomoć Udruženju “Drugačiji svijet”.

Rukovodstvo  KK kluba ”Budućnost“ iz Bijeljine iskoristilo  je priliku da na Street Basket festivalu napravi jedan zaista human i lijep  gest vrijedan pohvale. Naime, klub je u okviru turnira  organizovao  prikupljanje humanitarne pomoći Udruženju “Drugačiji svijet”, koja će puno značiti autističnoj djeci o kojima ovo udruženje vodi brigu.

Najviše doprinosa ovoj humanitarnoj akciji dao je  Radenko Marković koji je sa članovima Udruženja “Drugačiji svijet” uspostavio kontakt  i zamolio da donesu  kutiju za humanitarne priloge u koju se, počevši od sinoć, sakupljaju dobrovoljni prilozi za pomoć ovom bijeljinskom udruženju. Iz udruženja posebnu zahvalnost duguju Dragani Čojić koja je bila među prvim inicijatorima ideje za ovakav vid pomoći udruženju, a koja  je uvijek pomagala rad udruženja i svake godine organizovala dodjelu novogodišnjih paketića  za autističnu djecu. Sinoćnom humanitarnom aktivnošću prikupljeno je 240,00KM i 1000,00RSD. Takođe, večeras od 19.00 – 00.00 časova građani Bijeljini biće u mogućnosti iskazati humanost darujući svoj skromni dobrovoljni prilog.

Kutija za prikupljanje pomoći i dalje će biti izložena na vidljivom mjestu terena za basket u centru Bijeljine gdje se odvija Street Basket festival.

Napominjemo da je do kraja avgusta mjeseca otvoren humanitarni broj 1412, zahvaljujući  kojem svi ljudi dobre volje, jednim pozivom, mogu darivati 1 KM ovom udruženju.

Piše : Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )