FOTO: null

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru pošto je osvojila kvalifikacioni turnir u Beogradu.

Ekipa Aleksandra Đorđevića je u finalu deklasirala selekciju Portorika rezultatom 108:77 i ostvarila veliki uspeh, pošto će Srbija prvi put nastupiti na Igrama u košarci kao samostalna država.

Kvalifikacioni turnir naša slekcija je odigrala perfektno, ostvarila je maksimalan učinak, a uz to je i oduševila ljubitelje košarke sjajnom igrom. 

U duelu sa Portorikom nije bilo nikakve dileme. Gosti su poveli sa 3:0 i to je bilo prvi i poslednje njihovo vođstvo. Usledio je ’uragan’ i serija 24-0 koja je praktično i odlučila pobednika. 

Posle prvih 10 minuta bilo je 37:11, na poluvremenu 60:27, a sredinom treće deonice i najvećih +39. Ponovo je blistao fenomenalni Nikola Jokić koji je bez dileme i najbolji igrač ovog turnira. U finalu je imao 23 poena, 8 skokova i 6 asistencija. Bogdanović je takođe blistao sa 26 poena i 8 asistencije, 15 poena ubacio je Kalinić, 13 Birčević, a 11 Marko Simonović. Na drugoj strani, 22 poena ubacio je Barea, a 14 Arojo. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )