FOTO: null

Više od stotinu djece iz Bijeljine otputovalo je jutros na more u Bečiće posredstvom projekta „Socijalizacija djece Republike Srpske koji realizuje JU Javni fond za dječiju zaštitu.

Djecu su na put ispratili zamjenik direktora Fonda za dječiju zaštitu Republike Srpske Nedeljko Ćorić i direktor Centra za socijalni rad Bijeljina Marko Milisav.

Ćorić je pozdravivši roditelje i poželjevši djeci sretan put i lijepo vrijeme naglasio da je ovo petnaesta godina kako Fond za dječiju zaštitu, uz podršku Vlade Republike Srpske i resornog Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, realizuje ovaj Projekat koji je do sada obuhvatio više od 20 000 djece iz svih opština Srpske, od čega u toku ove godine gotovo 1800.

U ovoj trinaestoj ovogodišnjoj smjeni  učestvuju djeca iz Bijeljine i Banja Luke i siguran sam da ih očekuje lijep provod, druženje sa vršnjacima, plivanje, kreativne radionice i druge zanimljive aktivnosti. Vjerujem da će da uživaju i vrate se puni pozitivnih utisaka.

Za djecu su u našem odmaralištu u Bečićima obezbjeđeni zaista dobri uslovi prilagođeni dječijim potrebama, obezbjeđena je briga stručnih vaspitača, sportskih animatora, učitelja plivanja i ostalog pratećeg osoblja.

U pitanju su djeca najosjetljivijih kategorija: djeca iz višečlanih porodica, djeca iz porodica korisnika socijalne i dječije zaštite, djeca sa posebnim potrebama i smetnjama u razvoju, djeca iz porodica demobilisanih boraca ali i posebno talentovana djeca tako da je prisutan efekat inkluzije i empatije. Za najveći broj ove djece ovo će biti prvi put da vide more i to je zaista velika stvar za njih i njihove roditelje-izjavio je Ćorić. 

Direktor Centra za socijalni rad Bijeljina koji priprema i realizuje Projekat na nivou opštine zahvalio se Fondu i Vladi Republike Srpske istakavši značaj koji Projekat Socijalizacije ima na nivou lokalne zajednice. 

Ovaj Projekat je jedna je od najprepoznatljivijih i najpozitivnijih aktivnosti koje realizuje Centar za socijalni rad Bijeljina i mi smo zahvalni Fondu i Vladi na mogućnosti da pružimo svoj doprinos. Sredstva koja se od strane Javnog Fonda izdvajaju za ovaj Projekat jesu značajna ali su zato i efekti socijalizacije  višestruki i značajni ne samo za djecu već i za čitave porodice. Vjerujemo i nadamo se da će Fond  nastaviti ovu aktivnost i u narednim godinama u najboljem interesu djece Republike Srpske i Bijeljine. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )