FOTO: null

Veterani Republike Srpske najavili su da će, povodom hapšenja srpskih veterana i zastrašivanja njihovih porodica, 8. januara kod manastira Svetog Nikole na Ozrenu biti održan javni skup pod nazivom "Stop primjeni pravnog nasilja i zastrašivanju naših poro

"Hapšenja srpskih veterana rata i zastrašivanje njihovih porodica odavno je prešlo granicu ljudske podnošljivosti primjene selektivne pravde na prostoru BiH", ističe se u saopštenju Veterana Republike Srpske. 

Veterani najavljuju da će na ovaj skup pozvati predstavnike vlasti Republike Srpske, predstavnike Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH i sve predsjednike srpskih političkih stranaka i partija koje imaju svoje predstavnike u Narodnoj skupštini Republike Srpske i Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. 

"Od svih pozvanih tražićemo javno izjašnjenje u vezi sa ovim pitanjem, jer želimo da znamo hoće li preduzimati konkretne korake u zaustavljanju očigledne primjene selektivne pravde nad našim saborcima što je njihova dužnost ili nas prepuštaju samoorganizovanju", navodi se u saopštenju. 

Veterani Republike Srspke ističu da "samoorganizovanje ne podrazumijeva nikakav ratni poklič prema drugim narodima, već redefinisanje stavova ratnih veterana u odnosu na poštivanje srpskih nosilaca funkcija u čijoj nadležnosti jeste sprečavanje primjene selektivne pravde". 

Veterani pozivaju Boračku organizaciju Republike Srpske, kao i sve druge organizacije i udruženja nastala iz otadžbinskog rata od 1991. do 1995. godine da im se pridruže u organizaciji ovog skupa. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )