FOTO: null

Asocijacija psiholoških i poligrafskih ispitivanja dostavila je potpise građana prikupljene u akciji „Stop pedofilima! Podržimo javni registar“ potredsjedniku NSRS Nenadu Stevandiću.

Stevandić je poručio da je registar najmanje što se može učiniti i da je iz događaja u prošlosti vidljivo da je potrebno riješiti taj problem.

- Potrudiću se da se inicijativa formalizuje. Čitava procedura trebala bi biti gotova najdalje za tri mjeseca - poručio je Stevandić.

Prikupljeno je 3.500 potpisa, a zakonski osnov je 3.000. Predsjednik Asocijacije smatra da će donošenjem registra na nivou BiH pitanje pedofilije biti riješeno.

- Pedofilija je bolest, ona nema granice ni nacionalnost. Građani će se edukovati kako prepoznati potencijalne pedofile ali i žrtve. Potrebno je razgovarati i o sankcijama i njihovom provođenju jer one nisu adekvatne. Cilj nije linč nekoga nego zaštita djece - rekao je predsjednik Asocijacije Saša Milovanović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )