FOTO: null

Povraćanje, proliv, temperatura, glavobolja, bolovi u želucu, iscrpljenost i osjećaj slabosti samo su neki od simptoma koji ukazuju na stomačni virus zbog kojeg su mnogi stanovnici RS posljednjih dana potražili pomoć ljekara.

Prema riječima ljekara, riječ je o stomačnom virusu, koji se uglavnom javlja u ljetnom periodu, a kako kažu, najčešći izvor zaraze su nepravilno rukovanje namirnicama i nehigijensko spremanje hrane. 

- Bolest je obično blaga i kod većine oboljelih spontano prolazi. Međutim, mogu se javiti i teži slučajevi sa gubitkom velikih količina tečnosti i elektrolita. Potrebno je obratiti posebnu pažnju na djecu i starije osobe - rekla je načelnik Službe porodične medicine u Domu zdravlja Banjaluka Kosana Stanetić. 

Da je broj pacijenata sa stomačnim virusom posljednjih dana povećan i u Doboju, potvrdio je načelnik Službe porodične medicine u lokalnom Domu zdravlja Dejan Nedić. 

- Na svu sreću, stomačni virus brzo prolazi - rekao je Nedić. 

Slična situacija je u domovima zdravlja Bijeljina, Milić, kao i u drugim mjestima širom Srpske.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )