FOTO: Tanjug

Očekujem dobru i hrabru Srbiju protiv Brazila, spremni smo za sve što nas očekuje, dobro smo radili ovdje, a jedino je Filip Kostić pod znakom pitanja, dok Aleksandar Mitrović već tri-četiri dana trenira sa ekipom, rekao je danas selektor fudbalske reprezentacije Dragan Stojković Piksi.

Srbija i Brazil igraju sutra od 20 sati u prvom kolu G grupe šampionata u Kataru.
 
"Veoma sam srećan i ponosan što smo ovdje, što sam našu 'malu' Srbiju doveo ovdje među 32 najbolje selekcije na svetu. Ipak, ne smijemo da zaboravimo da je ovdje turnir, da imamo i Kamerun i Švajcarsku i cilj je da se prođe. Možda Brazil i nije toliko bitan. Vidjećemo, ali zamislite samo da jedna Italija nije ovdje", izjavio je Stojković na konferenciji za medije, prenosi Tanjug.
 
"Šta kažete - četvorica napadača igraju protiv Srbije? Onda smo gotovi", našalio se Stojković poslije pitanja brazilskog kolege.
 
"Hoće li neko igrati u odbrani? Brazil je sjajan tim i jedan od najboljih na svijetu i to je zlatna generacija fudbalera. Brazil ima šansu da pobjedi, ali mi se nikoga na svijetu ne plašimo - čak ni Brazila", naveo je Stojković i dodao da neće nikog "posebno čuvati".
 
"Nikada ne markiramo posebno nekog igrača. Vinisijus, Rafinja, Nejmar, svi su sjajni, ali nije mi važno kako Brazil igra, već Srbija. Nikog se ne plašimo, moramo da budemo koncentrisani, pametni, da ne trčimo da svakog markiramo. Biće teško, ali moguće je zaustaviti Brazil", smatra Stojković.
 
Kazao je da je velika razlika u odnosu na meč u Rusiji 2018. godine.
 
"Sada je mnogo toga drugačije, igrači su stariji, napredovali su, imaju više samopouzdanja. Tada je Brazil bio naš treći meč, a sada prvi. Tu je i Švajcarska, jedva čekam tu utakmicu", jasan je Stojković.
 
Naglasio je da će Srbija igrati inteligentan fudbal koji prati razliku.
 
Selektor je prokomentarisao i pisanje "Gazete delo sport" da su Brazilci dronom snimali trening Srbije.
 
"Ne vjerujem u informaciju da su snimali. Ko smo mi? Oni su fudbalska velesila, to je sigurno dezinformacija. A i da su poslali dron, ne bi vidjeli ništa posebno", poručio je Stojković.
 
Kapiten Dušan Tadić rekao je da je Brazil sjajan tim, ne samo individualno, ali da se srpski tim fokusira samo na sebe.
 
"Naš fokus je ipak na nama, trudimo se da igramo inteligentan fudbal. Brazilci su pet puta osvojili titulu, može to da nas motiviše, potrebno je samo da uživamo i rezultat će doći", istakao je Tadić.
 
Prema njegovim riječima, siguran je da će iskustvo iz Rusije dosta značiti.
 
"Sada smo u najboljim igračkim godinama. Samo treba da radimo isto kao i do sada i neće biti nikakvih problema", poručio je Tadić.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )