FOTO: null

Sud BiH ukinuo je rješenje o pritvoru vlasniku Pavlović banke Slobodanu Pavloviću i radnicima ove banke Ljiljani Garić, Petru Laziću i Blagu Blagojeviću.

"Prije nekih sat vremena vraćajući se iz Sarajeva dobio sam telefonom obavještenje od Suda Bosne iz Hercegovine da je naša žalba na odluku prvostepenog suda usvojena. Pritvor im je ukinut i oni će biti pušteni na slobodu, koja podrazumjeva zabranu napuštanja mjesta boravka i obavezu da predaju putne isprave", rekao je ekskluzivno za portal InfoBijeljina advokat Miodrag Stojanović. 

Fizički neće biti pušteni iz pritvora dok ne predamo putne isprave na recepciji suda, navodi Stojanović. 

"Ovog trenutka prikupljamo pasoše, ja sam evo sada došao iz pritvora, preuzeo sam putnu ispravu gospodina Pavlovića i nadam se da ćemo u toku noći otići ponovo u Sarajevo, dostaviti im pasoše", rekao je Miodrag Stojanović. 

U Sudu BiH danas je održano ročište u vezi sa žalbom na pritvor za vlasnika Pavlović banke Slobodana Pavlovića i tri radnika banke LJiljanu Garić, Petra Lazića i Blagu Blagojevića.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH uhapsili su 11. februara, po nalogu Tužilaštva BiH, Slobodana Pavlovića i još troje službenika Pavlović banke zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja i pranje novca, a u vezi sa poslovanjem ove banke. 

Za naredni period advokat Stojanović za portal InfoBijeljina pojašnjava da će vjerovatno biti daljih procedura vezanih za istragu i dalji nastavak ovog postupka ali dodaje da je sve lakše kada se oni brane sa slobode. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )