FOTO: null

Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za kontrolu službi bezbjednosti Momir Stojanović ocijenio je da je bezbjednosna situacija u Federaciji BiH /FBiH/ mnogo komplikovanija nego u Republici Srpskoj i naglasio da saradnja srpskih bezbjednosnih službi sa služ

Stojanović je ukazao da se na području FBiH nalaze pripadnici terorističkih organizacija koje su se početkom devedesetih godina prošlog vijeka borili u redovima takozvane Armije BiH, na što je više puta ukazao i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik tvrdnjama da u BiH ima oko 3.400 "spavača". 

"Situacija u FBiH je komplikovana. Pogrešnom politikom rukovodstva BiH iz devedesetih jedan broj njih je dobio državljanstvo BiH i nastanio se u mestima oko Maglaja gde je velika koncentracija pripadnika vehabijskog pokreta", rekao je Stojanović za "Politiku". 

On je napomenuo da su se u BiH samo u protekloj sedmici desila dva teroristička napada. 

"Događaji u BiH nameću pitanje saradnje srpskih bezbednosnih službi sa tamošnjim. Nažalost, kada je reč o FBiH zbog tamošnjih krhkih i koruptivnih institucija saradnja ide jako teško, budući da u sektoru bezbednosti BiH nije urađena analiza kadrova koje rade u službama bezbednosti", rekao je Stojanović. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )