FOTO: Glas Srpske

Klub poslanika SDS-a predložio je da bude usvojen zakon o ispitivanju porijekla imovine i da na taj način Republika Srpska potvrdi opredijeljenost za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, rekao je poslanik ove sranke u Narodnoj skupštini Srpske Tomica Stojanović.

Tokom skupštinske rasprave o Prijedlogu programa rada Narodne skupštine Republike Srpske za ovu godinu, Stojanović je rekao da klub poslanika SDS-a traži donošenje izmjena i dopuna zakona o krivičnom postupku i o izvršnom postupku, te donošenje zakona o izabranim i imenovanm licima.

Zoran Vidić rekao je da ovaj klub poslanika predlaže razmatranje izvještaja o radu javnih ustanova i javnih preduzeća u Republici Srpskoj.

Poslanik Demosa Spomenka Stevanović smatra da je Prijedlog programa rada Narodne skupštine za ovu godinu kvalitetan, te da će doprinijeti boljem funkcionisanju privrede i javnih preduzeća u Srpskoj.

Ona je rekla da je od posebnog značaja donošenje zakona o izmjenama zakona o krivičnom postupku, o sportu i o visokom obrazovanju.

Šef kluba poslanika SP-a Maksim Skoko rekao je da ovaj klub podržava Prijedlog programa rada Narodne skupštine za 2019. godinu.

Skoko je naveo da klub poslanika SP-a predlaže donošenje zakona o izmjeni zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, o zadrugama Republike Srpske, te donošenje strategije razvoja namjenske industrije Republike Srpske.

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković smatra da je Program rada Narodne skupštine Republike Srpske za 2019. godinu trebalo da se razmatra krajem prošle godine.

On je predložio donošenje zakona o zabrani zastrašivanja, o ukidanju takozvanog bijelog hljeba, o ispitivanju porijekla imovine, o alimentacionom fondu, te donošenje strategije za borbu protiv korupcije u Republici Srpskoj.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )