FOTO: InfoBijeljina

Čedomir Stojanović, šef Srpskog kluba i poslanik DEMOSa u Parlamentarnoj skupštini BiH, smatra da je na dnevnom redu 7. hitne sjednice tema koja nije u nadležnosti Parlamenta BiH.

 „Inicijativu su uputili poslanici SDA i Demokratskog fronta, stranaka opozicije, koje su dugo činile vlast i bile u prilici da se bave kreiranjem društva, stoga se ovakav potez može protumačiti kao pokušaj za prikupljanje jeftinih političkih poena na važnim i osjetljivim pitanjima, što je neodgovorno prvenstveno prema povratnicima, u oba entiteta. Kada bi ovo pitanje bilo u našoj nadležnosti, jedini prihvatljiv način da se bavimo statusom povratnika je da objektivno analiziramo stanje svih naroda u oba entiteta. Trenutno su uslovi života za povratnike mnogo bolji u Republici Srpskoj, što pokazuje i činjenica da ih je više, u odnosu na mali broj povratnika u Federaciji. U FBiH konstantno postoje otežavajuće okolnosti  za povratak i normalan zivot, a onima koji se uprkos preprekama i opstrukcijama na to odluče, često se uskracuju osnovna prava“, rekao je Stojanović.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )