FOTO: InfoBijeljina

„Poljoprivredni sajam „Interagro“ odlična je prilika za razmjenu iskustava i znanja iz oblasti poljoprivrede. Poljoprivredni proizvođači na jednom mjestu mogu da se upoznaju sa novim tehnologijama u oblasti poljoporivrede“, rekao je Čedomir Stojanović, doktor poljoprivrednih nauka iz Bijeljine.

Stojanović, kao čovjek koji je cijeli život proveo na selu, istakao je da je održavanje ovakvih sajmova posebno važno sa aspekta izazova sa kojima se poljoprivreda trenutno suočava.

„Ovo su teška vremena za agrar, ne samo kod nas nego i u okruženju. Razlog za to je više faktora, među kojima su najizraženije klimatske promjene, ali i jaka konkurencija iz okruženja, gdje postoje bolji biološki uslovi za razvoj poljoprivrede“, istakao je Stojanović.

Prema njegovim riječima, značajna ulaganja Vlade Republike Srpske pomogla su da se poljoprivreda u Srpskoj i Semberiji održi.

„To se posebno ogleda u zanavljanju mehaizacije bez koje je bio nemoguć opstanak poljoprivrede. U Stojanović: „Interagro“ odlična prilika za razmjenu iskustava i znanja“ smislu, i ovogodišnji sajam je, kao i prethodni, opravdao očekivanja, jer poljoprivredni proizvođač na jednom mjestu mogu da vide pravce razvoja poljoprivrede i najnoviju mehanizaciju i tehnologije čija će primjena tek da zaživi. Ono što je već sada jasno jeste da je agrar neodrživ bez uvođenja novih tehnologija i znanja. To poljoprivrednici ne mogu sami i za to im je potrebna podrška svih nivoa vlasti, i Vlade Republike Srpske i Gradske uprave“, zaključio je Stojanović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )